Ett inlägg om Lorenzo

Han är sjuk min vän, han har cancer.
Vi har låtit honom opererats några gånger och tagit bort div knölar och elaka utväxter.
Nu har vi kommit dit där vi inte kan ta bort mer, det är för mycket nu... så till följd av detta så ska vi eventuellt sätta in honom på cellgiftsbehandling nu i januari.
En behandling på 6 månader som kräver endel av oss som ägare... vi måste åka till Strömsholm en gång i veckan för att kolla hans levervärden som ligger väldigt högt, ett prov som inte är gratis minsann. Om vi märket att värdena inte blir sämre så får vi eventuellt komma varannan vecka och sen va 3e vecka osv...
Vi måste hålla koll på hans temp dagligen och hans immunförsvar kommer bli nedsatt. Till följd av det så får han ej träffa nya hundar eller vistas i hundparker osv.
Nåväl, vi vill såklart göra allt för våran bästa vän!
Så den 14 januari har vi tid på Strömholm för start av behandlingen. Dock vill vi ännu en gång väga för- och nackdelar med allt tillsammans med veterinären - Vad som är bäst för Lorenzo!
För tillfället får Lorenzo kortison dagligen för att hålla tillbaka vissa utväxter i den mån det går, han får även tillskott för sina höga levervärden och tillskott mot urinsten som det visade sig att han hade då vi gjorde ultraljud på honom.
Herr Lorenzo dras även med artros vilket han får nyponpulver och glucozamin mot! Och sen vi började med det så minskade stelheten och han haltar knappt alls! Positivt!
Skulle kunna skriva en evighet om div olika krämpor och sjukdomar... men håller ner till detta ovan. 
Allt om detta så är man ganska utsatt, vem är jag att besluta om rätt och fel?
Vem är jag som får bestämma av eller på?
Jag är en matte, djurvän och jag älskar min fina Lorenzo.
 
 

Kommentarer
Postat av: siriosmilla

Svåra beslut att ta! Gör man rätt eller gör man fel? Jag är säker på att ni alltid kommer att ta de rätta besluten! Lycka till med behandlingen. Vi håller alla tummar och tassar vi kan! Styrkekramar till er! Brita

2014-12-30 @ 11:03:48
URL: http://siriosmilla.blogspot.se
Postat av: Marie

Ja, det är svårt att veta om man gör rätt eller inte, men man får känna efter och råda med veterinären och som du säger, man gör allt för dem, ni gör det ni bör för Lorenzo och han blir behandlad på bästa sätt, ni kommer komma fram till vad som är bäst för honom

Kram till er

2014-12-30 @ 11:22:16
URL: http://myflowergirl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0